torsdag 23 september 2010

Dagens där-lärde-jag-mig-nåt-nytt.



ATT jag inte testat detta tidigare!
Bullfyllning på typ 50 g smör elvispat med 4 - 5 msk vaniljsocker + lite strösocker.

Stört bra. Stört.
(Och 2 krm salt i degen förstås.)

Lite snyggt vitt glasyrringel på detta så har jag fan överträffat mig själv.

7 kommentarer:

Colombialiv sa...

Ska genast testa!

adrenalin sa...

Låter görgott! Min favorit är att bre på lite smör, riva mandelmassa över och ibland även ha lite kanel eller om andan faller på, lite russin. Nästa steg blir att klegga toscasmet uppepå ;)

Speja sa...

När du säger det så, jag läste någonstans att man ska vispa ihop bullfyllningen. Jag har brett smör på, strött socker över osv - det gör visst bulldegen torrare eftersom det suger ut fukten. Stod det. Får nog testa, det där ser ju sååå gott ut. Kanske jag får barnen till att äta - de vägrar nämligen äta mina hembakade bullar annars :(

Amanda sa...

>Jag har brett smör på, strött socker över osv - det gör visst bulldegen torrare

EXAKT

Rumstemmpererat smör + elvispat med sockret = jag tänker aldrig mer göra på annat vis.

Och det ska vara tokmycket smör & socker till fyllningen, dubbelt så mycket som verkar vettigt.

Plus vaniljsocker + salt i mjölet (kondisbagare jobbar tydligen 'alltid' med smaksatt mjöl).
Och mycket mindre mjöl än man tror, enligt min erfarenhet. Typ 25% mindre än alla recept.

Amanda sa...

(mmm
tosca.....)

Ina sa...

Yeah baby. Det är så bullarna skall smöras. Och gärna med riven mandelmassa i, för de som gillar det.

Ina sa...

och så skall man ALLTID smaka av röran innan man har det på bullarna. Det skall vara så smaskigt att man dör, och lite salt. Då blir det perfa.